تفاوت چیلر و یخچال فریزر

تفاوت چیلر و یخچال فریزر

تفاوت چیلر و یخچال فریزر بارز است. در این مقاله فرق های اساسی آن دو را بررسی می کنیم و به چگونگی کارکرد آنها می پردازیم. چیلر و یخچال فریزر از انواع معروف دستگاه های خنک کننده هستند. اما تفاوت چیلر و یخچال فریزر در چیست؟ پاسخ این سوال مستلزم دانستن نحوه کارکرد آنها است.

میتوانید به مقاله دیگر ما تحت عنوان تعمیر یخچال فریزر صنعتی در تهران نگاهی بیاندازید.

نحوه کارکرد چیلر

نحوه کارکرد چیلر

چیلر یک سیستم خنک کننده است، این دستگاه گرما را حذف می کند و با استفاده از چرخه تبرد عمل خنک کنندگی را انجام می دهد. مایع داخل آن از طریق مبدل حرارتی به تجهیزات سرد منتقل می شود. در چیلر همیشه مایعی وجود دارد با نام مبرد. این مایع از مبدل حرارتی عبور می کند و انرژی گرمایی را منتقل می کند. پس از جذب گرما توسط مایع، مواد ما سرد و خنک می شود.   

علاوه بر کار ذکر شده(حفظ دما)، کاربرد هایی در تهویه ساختمان ها و کارخانجات دارد. زمانی که در چیلر آب به صورت مدام گردش دارد، قادر به تامین آب سرد در همه زمان ها است. انتخاب چیلر صنعتی مناسب برای خنک‌سازی فرآیند و فضا می‌تواند هزینه‌های خنک‌کننده را کاهش دهد، زمان خرابی را به حداقل برساند و راندمان عملیاتی را بهبود بخشد.

انواع چیلرهای صنعتی (بر اساس نوع کندانسور)

سه نوع عمده از چیلرهای صنعتی که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از: چیلرهای هوا خنک، چیلرهای آب خنک و چیلرهای چگال تبخیری. بیایید نگاهی دقیق تر به هر سه بیاندازیم.

چیلرهای آب خنک

رایج ترین انواع چیلرهای آبی از آب یک برج خارجی برای خنک کردن مبرد گازی در کندانسور استفاده می کنند. مبرد پس از دفع گرمای خود، دچار تغییر فاز شده و به مایع تبدیل شده و مجدداً در سیستم به گردش در می آید.

چیلرهای آب خنک عموما کارایی بیشتری نسبت به چیلرهای هوا خنک دارند.

آنها نسبت به سیستم های خنک کننده هوا عملکرد آرام تری دارند.

آنها برای سرمایش در مقیاس کوچک و تجاری مناسب هستند..

راه حل های قابل حمل برای تاسیسات با محدودیت فضا در دسترس هستند

نصب و نگهداری چیلرهای آب خنک به دلیل وجود برج آب خنک کننده اضافی، مخازن و پمپ آب می تواند هزینه بر باشد.

سیستم های خنک کننده با آب نیاز به تصفیه دوره ای آب کندانسور برای جلوگیری از تشکیل رسوبات معدنی در سیستم دارند.

چیلرهای هوا خنک

چیلرهای هوا خنک از هوای محیط برای دفع گرمای مبرد در کندانسور قبل از تراکم و گردش مجدد استفاده می کنند. علاوه بر این، فن های هوا متصل به دستگاه به سرعت بخشیدن به فرآیند خنک کردن کمک می کند.

چیلرهای هوا خنک برای کاربردهایی مناسب هستند که گرمای تخلیه شده مشکلی ایجاد نمی کند، زیرا تمایل به تولید گرمای قابل توجهی در محل دارند.

چیلرهای هوا خنک بسته به اندازه و ظرفیت چیلر برای خنک سازی در مقیاس کوچک و تجاری در دسترس هستند.

نصب و نگهداری آن ها نسبت به سیستم های خنک کننده با آب ارزان تر است.

گرمای چیلر می‌تواند در دوره‌های سرد، تاسیسات را گرم کند و باعث صرفه‌جویی در هزینه و انرژی شود.

چیلرهای هوا خنک از فن های خنک کننده استفاده می کنند که سطحی از نویز تولید می کنند.

طول عمر یک چیلر هوا خنک می تواند کمتر از یک چیلر آب خنک باشد.

مقایسه چیلرهای هوا خنک و آب خنک

مقایسه چیلر هوا خنک و آب خنک

در حالی که اجزای چیلرهای هوا خنک و آب خنک اکثراً یکسان هستند (کندانسور، شیر انبساط، اواپراتور و کمپرسور)، تفاوت اصلی در نحوه خنک شدن مبرد است.

در یک چیلر هوا خنک، مبرد داغ وارد شده به کندانسور در معرض هوای اتمسفر قرار می گیرد و قبل از اینکه به حالت مایع متراکم شود، گرما را دفع می کند. از سوی دیگر، در چیلر آب خنک، گاز مبرد داغ به مبدل حرارتی یا کندانسور آب خنک فرستاده می شود و مبرد با استفاده از آب برج خنک کننده خنک می شود.

انواع چیلرهای صنعتی (بر اساس نوع کاربرد)

چیلرهای غذا و نوشیدنی

حفظ دمای مطلوب برای محصولات غذایی و نوشیدنی برای اطمینان از ایمنی و کیفیت آنها بسیار مهم است. چیلرهای مواد غذایی و آشامیدنی در صنعت برای دستیابی به این هدف مورد استفاده قرار می گیرند، چه برای خنک کردن مایعاتی مانند شیر یا آبمیوه یا تازه نگه داشتن محصولات غذایی. انواع مختلفی از چیلرها، از جمله واحدهای خنک‌کننده با هوا و آب خنک، در دسترس هستند که اندازه چیلر بسته به میزان محصولی که خنک‌شده و دمای مورد نیاز است، دارد.

چیلرهای پزشکی

چیلرهای پزشکی که برای کاربردهای مراقبت های بهداشتی طراحی شده اند، نقش حیاتی در حفظ سطوح دمایی مطلوب دارند، به ویژه هنگامی که صحبت از تجهیزات پزشکی حساس مانند دستگاه های MRI و اسکنرهای سی تی می شود. این چیلرها با کنترل دقیق دما، عملکرد ثابت را تضمین می کنند و از گرمای بیش از حد جلوگیری می کنند که می تواند تجهیزات و ایمنی بیمار را مختل کند. چیلرها همچنین با کنترل دقیق سطوح رطوبت به حفظ محیط های استریل کمک می کنند.

چیلرهای مخصوص فلزات

چیلرهای صنعتی برای آبکاری فلزات و فرآیندهای شیمیایی با کیفیت بالا را تضمین می کنند. کنترل دقیق دمای ارائه شده توسط این چیلرها برای جلوگیری از خوردگی، سوراخ شدن و سایر عیوب ناشی از تنظیم نادرست دما ضروری است. بنابراین، هنگام انتخاب یک چیلر صنعتی برای فلز، مهم است که عواملی مانند اندازه کاربرد، محدوده دمایی مورد نیاز و نوع مواد شیمیایی مورد استفاده را در نظر بگیرید.

چیلرهای صنعتی

چیلرهای صنعتی در طیف وسیعی از عملیات تجاری و صنعتی قابل استفاده هستند که در آن می توان از آنها برای خنک کردن ماشین آلات و تجهیزات در مقیاس بزرگ برای اطمینان از عملکرد بهینه استفاده کرد. چیلرهای صنعتی مختلفی از جمله سیستم های خنک کننده هوا خنک، آب خنک و تبخیری در دسترس هستند. با برنامه ریزی مناسب و نگهداری کافی، چیلرهای صنعتی می توانند تا چندین سال سرمایش قابل اعتمادی را ارائه دهند.

چیلرهای پردازش پلاستیک

حفظ کنترل دقیق دما در صنعت پلاستیک بسیار مهم است، به همین دلیل است که سیستم های چیلر نقش اساسی دارند. سیستم چیلر مناسب می تواند بهره وری را بهبود بخشد و کیفیت محصول را در عین کاهش هزینه های انرژی افزایش دهد. چیلرهای هوا خنک و آب خنک برای برآوردن نیازهای مختلف کاربرد در دسترس هستند.

نحوه کارکرد یخچال

نحوه کارکرد یخچال

یخچال وسیله ای جدا نشدنی از زندگی هر فردی است،وجود این وسیله برای زندگی روزمره اجباری و ضروری است. این وسیله خانگی غذا و نوشیدنی های ما را با استفاده از تبرید مکانیکی خنک و سالم نگه میدارد. در زمان کارکرد یخچال مبرد در داخل آن گردش می کند و از مایع به گاز تبدیل می شود.

برای اطلاع از مشکلات و نحوه کارکرد یخچال فریزر میتوانید به مقاله آشنایی با اجزای مختلف یخچال فریزر و تعمیر یخچال در منزل مراجعه کنید.

تفاوت چیلر و یخچال فریزر

همانطور که در توضیحات گفته شد هر دو از دسته سیستم های خنک کننده هستند، پایه کارکرد آنها یکی و مشابه است، چراکه گرما را از مواد میگیرند و جذب خود می کنند.

درحالت کلی تفاوت چیلر و یخچال فریزر در نحوه کارکرد و ظاهر آنها است.

تفاوت های اصلی چیلر و یخچال

چیلرها دمای مایعات را در محدوده منفی یک تا هفت درجه کاهش دهند، اما یخچال ها برای خنک سازی در محدوده 3 تا 5 درجه دما را قرار می دهند. این مورد از مهم ترین موارد تفاوت چیلر و یخچال فریزر است.

یخچال ها بیشتر برای مصارف خانگی و برای حفظ مواد غذایی استفاده می شوند، اما چیلر ها برای کاهش دمای مایعات و خنک کردن مواد و در زمینه های شیمیایی و صنعتی کاربرد دارد.

یکی از مهم ترین تفاوت چیلر و یخچال فریزر در ظاهر آنها است، چیلر های آزمایشگاهی معمولا از یخچال های خانگی کوچک تر هستند. اما انواع دیگر چیلر ها مثل چیلر های صنعتی از یخچال های خانگی بزرگتر هستند.

درکل میتوان گفت از نظر عملکردی باهم شباهت دارند، زیرا عمل خنک کنندگی را انجام می دهند. هدف کلی چیلر استفاده از نیروی هوا و آب بیرون برای حفظ دمای مواد مورد نظر است. اغلب برای سرمایش از آن استفاده می شود، اما گاهی برای گرمایش هم به کار می رود.

قیمت چیلر ها

قیمت این سیستم با توجه به نوع انتخابی شما متنوع است، چیلرها کاربرد های وسیعی دارند(از خانه تا کارخانجات مورد استفاده قرار می گیرند). قیمت ها متغیر هستند و شما باید نوعی از آنرا انتخاب کنید تا قیمت مشخص را به دست آوردید.

تعمیرات چیلر و یخچال فریزر

پیدا کردن متخصصانی در زمینه تعمیرات چیلر و یخچال فریزر ها بسیار سخت است. چون باید فرد قابل اعتماد و در عین حال مجرب و کاربلد باشد، متخصص اگر به درستی ایراد دستگاه را تشخیص ندهد ممکن است سایر قسمت های دستگاه نیز خراب کند. نگران نباشید مجموعه کسپرهاوس می تواند در این زمینه به شما کمک کند، کسپرهاوس بیش از 7 شعبه در تهران( مناطق 22 گانه) و شهرستانهای آن(شهریار،شهرک اندیشه،شهر قدس) و البرز(عظیمیه، گلشهر، مهرشهر) دارا است. 

برای ثبت درخواست خرابی چیلر یا یخچال فریزر خود اینجا کلیک کنید. همچنین برای آشنایی با مشکلات کلی یخچال فریزر میتوانید به مقاله چطور یخچالی که خیلی داغ شده تعمیر کنم نگاهی بیاندازید.

 

منبع

شعبه آذری

02166630377

شعبه تهرانسر

0214004577294

شعبه صادقیه

02144544925

شعبه شهر ری

02136806022

شعبه شهریار

02165368995

شعبه اندیشه

02165368996

شعبه شهر قدس

02146890977

شعبه ملارد

02165368996

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو
جستجو کردن
عضویت در خبرنامه
سبد خرید